Alleen in mijn gedichten
kan ik wonen
J. Slauerhoff
Stichting Avond van de Poëzie.
Wie zijn wij?
Stichting Avond van de Poëzie.
Wie zijn wij?
Eenmaal per jaar organiseren wij in Boekel de Avond van de Poëzie.
Elk jaar staat deze gepland in het laatste weekend van augustus, op vrijdagavond als aftrap van een lokaal cultureel weekend in Boekel ( BoeCult) , in de pleinzaal van Nia Domo
Lokale dichters presenteren op deze avond, hun zelf geschreven gedichten. Deze poëzie is gebaseerd op een jaarlijks wisselend thema. Iedereen is van harte welkom, die Poëzie en de Nederlandse Taal ( met lokale accenten) een warm hart toedraagt.
Wij willen de lokale bevolking, jong en oud, op een laagdrempelig en luchtige manier “uitdagen” zich op een eigen wijze te uiten in taal. Wij proberen hiermee de taalvaardigheid binnen de gemeente Boekel en Venhorst te bevorderen.

Voorafgaand aan deze avond, wordt in samenwerking met Bibliotheek De Lage Beemden, op alle basisscholen in groep 6 en 7 van Boekel en Venhorst, het taalproject  “Stoer op Poëzie Toer” doorlopen.  Elke school kiest daarna zijn eigen schooldichter, welke op de Avond van de Poëzie meedingt naar de titel Jeugddichter van het Jaar.
In het voorjaar wordt de Inwoners van gemeente Boekel en Venhorst gevraagd, rondom een bepaald thema / titel een gedicht te schrijven. De schrijvers zullen op de Avond van de Poëzie het zelfgeschreven gedicht dan voordragen aan het aanwezige publiek.

Voor de verdere verfraaiing van de avond tijdens de pauze en na de voordrachten tijdens het juryberaad, luistert het publiek naar muziek of voordrachten van een bekende schrijver of dichter of muzikant. Deze combinatie maakt onze Boekelse Avond van de Poëzie extra bijzonder.
We stimuleren lokale cultuur voor wat betreft  taal en taaluiting d.m.v. deze gedichten en voordrachten, met lokale accenten. Het publiek betaald geen entreeprijs, toegang is gratis. Wij willen graag laagdrempelig blijven. Dankzij de steun van lokale sponsoren, kan de Avond van de Poëzie op deze wijze nog steeds blijven voortbestaan.
U bent welkom op de eerste zaterdag van november
in Nia Domo te Boekel
WelkomOver onsGedichtenStoer op Poëzie ToerPoëzie-routeFoto'sContact
zaterdag 4 november
Menu